Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Το Ε.Πα.Μ. για την εμπλοκή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις της Γαλλίας στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

00 epam logo 390
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για μια ακόμη φορά ο υπερφίαλος και υποτιθέμενος αντιπρόεδρος και υπουργός εξωτερικών του κατοχικού καθεστώτος, φυσικά με τη συγκατάθεση του επικεφαλής του,  έβαλαν τη χώρα σε νέες περιπέτειες, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες ξένων συμφερόντων, αδιαφορώντας πλήρως για τα  συμφέροντα και τις ανάγκες της χώρας μας.
Χωρίς λόγο και χωρίς καμία αιτία, ούτε καν υπό πίεση, ενέπλεξαν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις της Γαλλίας στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία (ΚΑΔ), που σπαράσσεται από εμφύλιο πόλεμο των κοινοτήτων της, τον οποίο προκάλεσαν και υποδαύλισαν εξωγενείς δυνάμεις, όπως γίνεται σε πολλές χώρες τα τελευταία χρόνια.
Με μία αλλοπρόσαλλη και επικίνδυνη απόφαση το καθεστώς, ανέλαβε την υποχρέωση έναντι της ΕΕ, να διαθέσει το Ελληνικό Στρατηγείο Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων (ΕΣΕΕ) που  βρίσκεται στη Λάρισα, για να γίνει το Στρατηγείο των Ευρωπαϊκών Δυνάμεων που θα συντονίζει το στρατιωτικό σχεδιασμό της ευρωπαϊκής επιχείρησης στην ΚΑΔ, υπό τους εξής όρους:
  • Πρώτον, να είναι Έλληνας ο στρατιωτικός επικεφαλής στο Στρατηγείο ΕΣΕΕ
  • Δεύτερον, το κόστος λειτουργίας του Στρατηγείου να αναληφθεί από την ΕΕ
  • Τρίτον, να υπάρξει ενίσχυση του Στρατηγείου με στελέχη από χώρες της ΕΕ
  • Τέταρτον, με την «κρυφή» ελπίδα να μη μας ζητήσουν να στείλουμε προσωπικό στην σπαρασσόμενη από τον εμφύλιο περιοχή.
Και μετά από τα παραπάνω, ακολούθησαν οι γνωστές θριαμβολογίες για τη δήθεν  αξιοπιστία  της χώρας σε διεθνές επίπεδο και τον αναβαπτισμένο ρόλο της στην ΕΕ και άλλες αερολογίες, για να επακολουθήσουν αμέσως οι γνωστοί εξευτελισμοί.
  • Επικεφαλής διοικητής του Στρατηγείου, Γάλλος στρατηγός και υποδιοικητής Σουηδός, περιοριζόμενοι οι ……όροι μας στη θέση του επιτελάρχη!
  • Το κόστος λειτουργίας σκοπεύει η «ευημερούσα» Ελλάς να το ζητήσει από τον ευρωπαϊκό λογαριασμό «Αθηνά» που ουδέποτε έχει λειτουργήσει κατά το παρελθόν. Άρα από τον λειψό κρατικό προϋπολογισμό ή από το «ανεξάντλητο» πρωτογενές πλεόνασμα.
  • Η στελέχωση του Στρατηγείου, στην πλειοψηφία τους 160 άτομα από τα 230 που είναι αναγκαία, θα καλυφθεί από την «αποψίλωση» των Ελληνικών μάχιμων μονάδων και στρατηγείων, με ότι αυτό σημαίνει για την ασφαλή και επιχειρησιακή λειτουργία τους.
  • Εφόσον διαθέτουμε το στρατηγείο, είναι προϋπόθεση και αναγκαιότητα να αναπτύξουμε και τις επικοινωνίες του  με τις μονάδες που αναπτύσσονται στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία. Αυτό προϋποθέτει την κατασκευή κλωβού επικοινωνιών (το έργο ανατέθηκε σε Ιταλική εταιρεία, δεν μας επέτρεψαν ούτε καν σε ελληνική) τη μεταφορά του (αναγκαία η μίσθωση μεγάλου μεταγωγικού από το εξωτερικό) και το χειρισμό των μέσων του(άρα και αποστολή ελληνικού προσωπικού)!
Μετά από όλες αυτές τις επιτυχίες, ο πλήρης εξευτελισμός  που δέχθηκε η  Ελλάδα και από αυτήν την κατάσταση, φανερώνει ακόμη μια φορά σε ποιο σημείο επικινδυνότητας την έχουν οδηγήσει οι εθελόδουλες πολιτικές που  εφαρμόζει συστηματικά το κατοχικό καθεστώς για την ικανοποίηση μόνο και μόνο ξένων συμφερόντων και σε βάρος του χειμαζόμενου ελληνικού λαού.
Όμως είναι καιρός πλέον ο κυρίαρχος λαός να σηκώσει το ανάστημά του και να σταματήσει εδώ και τώρα τον κατήφορο στον οποίο έχουν οδηγήσει τη χώρα.
Το ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ   στέκοντας  δίπλα και μαζί με το λαό, προσπαθεί με όλες τις οργανωμένες δυνάμεις του αλλά  και με την επιρροή που ασκεί σε πολύ  ευρύτερες,  να επιταχύνει τις διαδικασίες ανατροπής του πολιτικού σκηνικού και να εδραιώσει τη Δημοκρατία στην Πατρίδα μας.
Όλοι μαζί στον αγώνα για την ανατροπή αυτού του καθεστώτος.

Αθήνα 26 Φλεβάρη 2014
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ.

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Ο βρώμικος πόλεμος εναντίον της Ουκρανίας Συλλαλητήρια made in Germany, America και Ε.Ε.


Γράφει ο Γιώργος Ιεροδιάκονος

Το σημερινό κύμα διαμαρτυριών στην Ουκρανία φέρει την ετικέτα «Made in Germany», «Made in Ε.Ε.» και «Made in America. Τα μεγάλα ειδησιογραφικά πρακτορία της Δύσης και όλα τα εντεταλμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης βάλθηκαν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι οι διαδηλώσεις στο Κίεβο είναι αυθόρμητες εκδηλώσεις του Ουκρανικού λαού, που παλεύει, τάχα,  για δημοκρατία και και για κράτος δικαίου. Στην πραγματικότητα όμως, πρόκειται για μέρος μιας ενορχιστρωμένης διαμάχης για καθαρά γεωστρατηγικά θέματα. Ο στόχος είναι να «περιοριστεί η ρωσική επιρροή και να συρθεί η Ουκρανία προς την κυριαρχία της Γερμανίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.
Πριν από εννέα χρόνια, η Πορτοκαλί Επανάσταση οργανώθηκε με τεράστια πολιτική και οικονομική στήριξη από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και «γνωστές» αμερικανικές ΜΚΟ, όπως το Open Society Institute του δισεκατομμυριούχου George Soros. Εκείνες οι δυνάμεις κατάφεραν τότε να ακυρώσουν τα αποτελέσματα  των προεδρικών εκλογών και να επιβάλουν την φιλοδυτική Τζούλια Τιμοσένκο ως επικεφαλής του κράτους. Μέχρι τις εκλογές του 2010, οπόταν ο λαός έφερε ξανά στην εξουσία τον φιλορώσσο πολιτικό Βίκτορ Γιανούκοβιτς.
Τον Νοέμβριο του 2013 ο Γιανουκόβιτς απέρριψε την συμφωνία σύνδεσης της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπέρ μιας νέας δανειακής συμφωνίας διάσωσης με τη Ρωσία και στενότερες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Μια απόφαση που οδήγησε στο ξέσπασμα μαζικών διαδηλώσεων με επίκεντρο την πλατεία Ανεξαρτησίας στο Κίεβο, γνωστές με τον όρο Euromaidan. Το κατά πόσο αυθόρμητες είναι αυτές οι διαδηλώσεις φαίνεται από τα επιφανή ονόματα και τους κομματικούς σχηματισμούς που τις οργανώνουν.
Το ένα κόμμα είναι το Batkivshchyna (Πατρίδα) της φυλακισμένης πλέον Τιμοσένκο, με ηγέτη τον Arseniy Yatsenyuk, το δεύτερο είναι το Udar (Γροθιά), με επικεφαλής τον μόνιμο κάτοικος Γερμανίας Vitali Klitschko, με στενές σχέσεις με την Χριστιανοδημοκρατική Ένωση της Μέρκελ και το Ίδρυμα Konrad Adenauer, το οποίο μάλιστα δημοσίως διαφημίζει στην ιστοσελίδα του τα σεμινάρια που οργανώνει για την πολιτική εκπαίδευση των μελών του Udar. Το δε τρίτο κόμμα είναι το φασιστικό Svoboda (Ελευθερία), του διαβόητου νεοναζί Oleh Tyahnybok, το οποίο μάλιστα χρησιμοποιεί ως έμβλημά του μια παραλλαγή της ναζιστικής σβάστικας. Αδερφό κόμμα τόσο του γαλλικού Εθνικού Μετώπου (FN) της Λεπέν, όσο και της Χρυσής Αυγής, αν και οι «δικοί μας» φασίστες είναι «γατούλες» μπροστά στους, ακραία φανατικούς, ιδεολογικούς εταίρους τους της Svoboda.
Αυτοί οι τρεις φιλογερμανοί ηγέτες, ο Yatsenyuk, ο Klitschko και ο Tyahnybok, εμφανίζονται συχνότατα σε κοινές συνεντεύξεις Τύπου. Ταυτόχρονα, κορυφαίοι Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι πολιτικοί εκφράζουν με υποκρισία χιλίων Φαρισσαίων την αλληλεγγύη τους προς τους διαδηλωτές και την οργή τους για τη βαρβαρότητα της ουκρανικής αστυνομίας, την ίδια στιγμή που στηρίζουν σιωπηρά την αστυνομική βιαιότητα και τον ανελέητο ξυλοδαρμό όσων αντιτάσσονται στις πολιτικές λιτότητας της Ε.Ε. στην Αθήνα, την Μαδρίτη και αλλού.
Μέχρι και ο Υφυπουργός των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, έσπευσε να εγκαλέσει την κυβέρνηση της Ουκρανίας να «ακούσει τη φωνή του λαού», ενώ ο Γερμανός ομόλογός του, Guido Westerwelle και ο Πρέσβης της Γερμανίας έφτασαν στο σημείο να συμμετέχουν ενεργά στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στις αρχές του Δεκέμβρη. Μια ιταμή πράξη που αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και της διπλωματικής πρακτικής, από κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ακόμα και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν απαίτησε από την ουκρανική κυβέρνηση να εγγυηθεί το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης και του συνέρχεσθαι. Κι όλα αυτά, την ίδια στιγμή που η γερμανική κυβέρνηση κινεί μια νέα διαδικασία εναντίον του νεο-φασιστικού «Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος» της Γερμανίας, υπερασπίζεται το δικαίωμα των Ουκρανών φασιστών να διαδηλώνουν ένοπλοι και να βιοπραγούν.
Τι είναι αυτό που ώθησε τις ΗΠΑ, και την Ευρωπαϊκή Ένωση με πρωτοστατούσα την Γερμανία, να νεκρανάστησουν τους ιστορικούς δεσμούς του χιτλερισμού με τα Ουκρανικά SS και να υιοθετήσουν ανοιχτά πλεον μια κατάφωρη επέμβαση στα εσωτερικά ενός ανεξάρτητου κράτους, μέλους του ΟΗΕ;
Όλα ξεκίνησαν με την απόφαση της ουκρανικής κυβέρνησης να ακυρώσει την συμφωνία σύνδεσης της Ουκρανίας με την  Ε.Ε. Μια συμφωνία που, αν τελικά υπογραφόταν, θα απέκοπτε την Ουκρανία από τον κύριο εμπορικό της εταίρο (την Ρωσία), με την οποία η βιομηχανία και οι οδοί μεταφοράς της χώρας είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Ταυτόχρονα δε, η κατάργηση των τελωνειακών δασμών για τα ευρωπαϊκά προϊόντα θα σήμαινε επίσης την πτώχευση για πολλές ουκρανικές βιομηχανίες.
Οι όροι της συμφωνίας, η οποία περιλαμβάνει την εισαγωγή των κανόνων της ΕΕ, θα απορρύθμιζε δραματικά της αγοράς εργασίας, αφού επιτάσσει την ιδιωτικοποίηση των κρατικών επιχειρήσεων με πρόσχημα την μείωση του δημόσιου χρέους, με σοβαρές κοινωνικές επιπτώσεις, παρόμοιες με τα προγράμματα λιτότητας της Ε.Ε. που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα, τη Ρουμανία και στον ευρωπαϊκό νότο. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) έχει ήδη αρνηθεί στην Ουκρανία μια πιστωτική συνδρομή, επειδή η κυβέρνηση αρνείται να αυξήσει την τιμή του φυσικού αερίου κατά 40%, μια κίνηση που αναπόφευκτα θα οδηγούσε στον θάνατο πολλών ανέργων και συνταξιούχων που θα αδυνατούσαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς για την θέρμανση. Παράλληλα θα μετέτρεπε τη χώρα σε ένα τεράστιο «σκλαβοπάζαρο» για τις γερμανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες, οι οποίες θα μπορούσαν να παράγουν σε χαμηλότερες τιμές από εκείνες των μισθών στην Κίνα. Την ίδια στιγμή, οι φυσικοί πόροι της χώρας, η μεγάλη και εύφορη ενδοχώρα της και η εγχώρια αγορά των 46 εκατομμυρίων κατοίκων, κάνουν την Ουκρανία μια λαχταριστή λιχουδιά για τις γερμανικές και ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.
Η Γερμανία, η ΕΕ και οι ΗΠΑ επιδιώκουν όχι μόνο τον οικονομικό στραγγαλισμό της χώρας, αλλά ταυτόχρονα επιχειρούν να καρπωθούν και τα οφέλη των γεωπολιτικών μεταβολών εις βάρος της Ρωσικής επιρροής στην Ανατολική Ευρώπη. Η ενσωμάτωση της Ουκρανίας στην ΕΕ απομονώνει δραματικά τη Ρωσία και συνθλίβει την Ευρασιατική Ένωση που περιλαμβάνει τη Ρωσία και την Ουκρανία. Μη μας διαφεύγει και το γεγονός ότι ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας βρίσκεται στην Κριμαία.
Πάνω σ’ αυτό το υπόβαθρο οφείλουμε να διερευνήσουμε τα βασικά αίτια που η ΕΕ και η γερμανική κυβέρνηση πατρονάρουν και χρησιμοποιήσουν τις διαδηλώσεις στο Κίεβο για να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση της Ουκρανίας. Στην ίδια γεωστρατηγική σκακιέρα παίζει και η αμερικανική κυβέρνηση, η οποία συστηματικά επεκτείνει τη στρατιωτική της παρουσία στην Ασία για να περικυκλώσει την Κίνα και να υπονομεύσει την επιρροή της στην περιοχή.
Η επίθεση εναντίον της Ουκρανίας εγείρει σοβαρές ιστορικές ερωτήσεις. Σε δύο παγκόσμιους πολέμους, η Γερμανία επιχείρησε να θέσει την Ουκρανία υπό τον έλεγχό της, χρησιμοποιώντας ως όργανά της τους εντόπιους συνεργάτες της (τα ουκρανικά Waffen SS). Τους ίδιους συνεργάτες χρησιμοποιεί και σήμερα. Το σημερινό θράσος της γερμανικής κυβέρνησης εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους. Οι αυξανόμενες διεθνείς εντάσεις μπορεί γρήγορα να μετατραπούν σε γενικευμένη, παγκόσμια ένοπλη σύγκρουση.
Υπ’ αυτού του πρίσματος οφείλουμε να εξηγήσουμε και την υποχώρηση της ουκρανικής κυβέρνησης και κατ’ επέκταση της ίδιας της Ρωσίας. Οι τελευταίες εξελίξεις με την κατ’ αρχήν συμφωνία κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για αμνηστία των πολιτικών κρατουμένων (συμπεριλαμβανομένης και της Τιμοσένκο) και σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας και προκήρυξη πρόωρων εκλογών, αντικατοπτρίζει την σύνεση της ρωσικής κυβέρνησης να αποφύγει τα χειρότερα, κερδίζοντας χρόνο.
Το άλλο σημείο που θα πρέπει να εξετάσουμε είναι το φαινόμενο της όντως μαζικής συμμετοχής του ουκρανικού λαού στα προφανέστατα μεθοδευμένα από την Δύση συλλαλητήρια. Η απάντηση βρίσκεται στις ιστορικές αιτιάσεις και στην φυλετική διαστρωμάτωση της χώρας. Διότι στην πραγματικότητα δεν υφίσταται καν ένας ενιαίος ουκρανικός λαός, αλλά δύο συμπαγείς και αντιμαχόμενοι φυλετικοί κλάδοι που από τα αρχαιότατα χρόνια προσπαθούν να συμβιώσουν μέσα στα γεωγραφικά όρια της κοινής τους πατρίδας. Το ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας κατοικείται κυρίως από Ρώσους, οι οποίοι φυσικά επιζητούν μια στενότερη σχέση με την «μητέρα πατρίδα», και το δυτικό τμήμα από γερμανικά φύλα.
Ήδη από τα αρχαιότατα χρόνια αναπτύσσεται στην περιοχή μια ακμαιότατη αυτοκρατορία που εκτεινόταν από την Κριμαία μέχρι την Κασπία. Οι Άραβες την αποκαλούσαν Bahr-Khazar (Θάλασσα των Χαζάρων). Κατά τον 8ο αιώνα (μεταξύ 786–809) παρατηρείται ένα ισχυρό ρεύμα εξιουδαϊσμού του χαζαρικού βασιλείου. Ο βασιλιάς Μπουλάν και 4.000 ευγενείς του υιοθέτησαν τον ιουδαϊσμό σαν επίσημη θρησκεία του κράτους τους. Μέχρι που το 1239 το χαζαρικό βασίλειο θα καταστραφεί με την εισβολή των μογγολικών ορδών του Μπαλού Χαν. Αργότερα, όταν η περιοχή καταλαμβάνεται από τους Ρώσους, οι Χαζάροι θα ακολουθήσουν την μοίρα των «περιπλανώμενων Ιουδαίων», κατευθυνόμενοι κυρίως στην ανατολική Ευρώπη. Εκεί θα αναμειχθούν με τους Σλάβους και τους ελάχιστους Σεφαρντεὶμ Εβραίους και θα ανακύψει η λεγόμενη «13η φυλή του Ισραήλ». Οι Ασκεναζείμ!
Στην περιοχή θα παραμείνουν, στο μεν ανατολικό τμήμα της οι Ρώσοι έποικοι, στο δε δυτικό τα γηγενή εκείνα φύλα που δεν ακολούθησαν το ρεύμα του εξιουδαϊσμού, αλλά ασπάστηκαν μαζί με τους Ρώσους τον χριστιανισμό. Φυλετικά Χαζάροι, αν και ιστορικά καταγράφονται με την ονομασία Οστρογότθοι. Οι Οστρογότθοι (ανατολικοί Γότθοι) αναφέρονται ως τμήμα για γενικότερης φυλής: της Γοτθικής. Το δυτικό τμήμα της γοτθικής φυλής (οι Βησιγότθοι) κατευθύνθηκαν προς την Κεντρική Ευρώπη και αποτελούν ουσιαστικά τους προγόνους των σημερινών Γερμανών.
Έτσι εξηγείται και η ιδιοσυγκρασιακή συγγένεια που αισθάνεται τμήμα του ουκρανικού λαού (κυρίως των δυτικών περιοχών της χώρας) προς τους Γερμανούς, καθώς και το ενδιαφέρον των δεύτερων για την Ουκρανία, την οποία αντιλαμβάνονται ως φυλετική τους κοιτίδα. Έτσι εξηγείται επίσης και η στάση που τήρησαν μεγάλα πλήθη του ουκρανικού λαού υπέρ της ναζιστικής λαίλαπας κατά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Έτσι εξηγείται και η μεγάλη επιρροή που ασκεί το νεοναζιστικό κόμμα του Tyahnybok στον ουκρανικό λαό (κυρίως στο δυτικό τμήμα της χώρας), αλλά και τα έτερα φιλοευρωπαϊκά κόμματα της Ουκρανίας.
Ουσιαστικά στην Ουκρανία υπάρχουν δύο ξεχωριστοί λαοί. Από τη μια μεριά οι Ρώσοι, που επιζητούν μια στενότερη σχέση με την «μητέρα πατρίδα» και από την άλλοι οι Χαζάροι-Γερμανοί που επιθυμούν την απαγκίστρωσή τους από την ρωσική μέγγενη και την πρόσδεσή τους στο Ευρωπαϊκό άρμα. Το χειρότερο είναι πως οι δεύτεροι διακατέχονται και από έντονα ρατσιστικά ένστικτα εναντίων των «υποδεέστερων» φυλετικά Σλάβων, αντιλαμβανόμενοι την ράτσα τους ως τμήμα της περιούσιας Άριας φυλής.
Σ’ αυτά ακριβώς τα ρατσιστικά ένστικτα επενδύουν οι μηχανορράφοι της Δύσης για να παίξουν τα γεωπολιτικά τους παιχνίδια στην ευρύτερη περιοχή. Βεβαίως τα κριτήρια συμμετοχής των διαδηλωτών δεν περιορίζονται μόνο στην ακραία ρατσιστική φόρτιση που τους διακατέχει, αλλά επεκτείνονται και στα ιδιοτελή προσωπικά οφέλη που προσκομίζουν. Μερικές εκατοντάδες ευρώ το κεφάλι, ψίχουλα για τους μεγαλοκαρχαρίες χρηματοδότες, για τους εξαθλιωμένους «διαδηλωτές» αποτελούν ένα σοβαρό ποσό για την κάλυψη των ιδιοτελών αναγκών τους.
Κανένας δεν γνωρίζει που θα γείρει τελικά η πλάστιγγα στην Ουκρανία. Το παιχνίδι είναι ιδιαζόντως βρώμικο και τα συμφέροντα μεγάλα. Αυτό που είναι βέβαιο είναι το αβέβαιον της προοπτικής συνύπαρξης δύο τόσο εχθρικά διακείμενων λαών μέσα στα στενά όρια μιας κοινής πατρίδας.

Εστιάζοντας στην επικαιρότητα 21-02-2014 με το Φώτη Γιοβαννόπουλο

Το Ε.Πα.Μ. καταγγέλλει την επιχείρηση κατάλυσης ενός ανεξάρτητου κράτους μέλους του ΟΗΕ από τη φασιστική ακροδεξιά



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο καταγγέλλει ότι στην Ουκρανία κλιμακώνεται μια ανοιχτή επιχείρηση κατάλυσης ενός ανεξάρτητου κράτους μέλους του ΟΗΕ από δυνάμεις της φασιστικής ακροδεξιάς, επιγόνους και νοσταλγούς των Ουκρανικών Waffen SS που εξοπλίζουν, ενισχύουν και χρηματοδοτούν οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση με πρώτη την Γερμανία. Μάλιστα η ανοιχτή συμμετοχή πολιτικών εν ενεργεία, αλλά και των διπλωματικών αποστολών των ΗΠΑ, της Γερμανίας και άλλων χωρών της Ευρώπης στην μετατροπή της Ουκρανίας σε πεδίο εμφύλιας σύρραξης ισοδυναμεί με διεξαγωγή πολέμου εναντίον του Ουκρανικού λαού με άμεσο στόχο την πλήρη διάλυση της χώρας.

Κανείς δεν μπορεί να σιωπά, ή να εθελοτυφλεί μπροστά σε ότι συμβαίνει σήμερα στην Ουκρανία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση με πρωτοστατούσα την Γερμανία, η οποία νεκρανάστησε τους ιστορικούς δεσμούς του χιτλερισμού με τα Ουκρανικά SS, καθώς και οι ΗΠΑ έχουν πλέον καταπατήσει κάθε έννοια διεθνούς δικαίου. Έχουν υιοθετήσει ανοιχτά πια μια διεθνή πολιτική επεμβάσεων που προσιδιάζει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα χιτλερικού τύπου. Διαπράττουν με σύστημα πρωτοφανή εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας οδηγώντας έναν ολόκληρο λαό στην μαζική σφαγή από νοσταλγούς των SS. Σήμερα η Ουκρανία, αύριο ποιος; Μήπως η Ελλάδα;

Η Ουκρανία δεν πρέπει να γίνει προτεκτοράτο κανενός. Η κατάφωρη επέμβαση στα εσωτερικά της με την ενίσχυση μάλιστα εγχώριων ακραία ρατσιστικών και ναζιστικών δυνάμεων, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ήθελε και θέλει διακαώς την αποικιακή αφομοίωση της Ουκρανίας και όχι την ελεύθερη έκφραση του λαού της. Οι δημοκρατικές και πατριωτικές δυνάμεις του Ουκρανικού λαού οφείλουν να αποκρούσουν αποφασιστικά τις δυνάμεις της επέμβασης, να ενώσουν τον λαό γύρω από τα αιτήματα της εθνικής ανεξαρτησίας, της δημοκρατίας και κοινωνικής χειραφέτησης προκειμένου να μην έχει η Ουκρανία την τύχη της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας, όπου με τον ίδιο τρόπο επέδραμαν οι αποικιοκράτες του Βερολίνου, των Βρυξελλών και της Ουάσιγκτον.


Αθήνα 21 Φεβρουαρίου 2014
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ.

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΕΠΑΜ, Δ. Καζάκης, εκδήλωση στο Κορωπί, 16 Φεβρουαρίου 2014

ΕΠΑΜ, Τ.Συριανός στο MAXIMUM FM, 18 Φεβρ 2014

ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΕ (web only), 18 Φεβρουαρίου 2014 (#139) (+playlist)

ΕΠΑΜ, Δ.Καζάκης στο ΕΝΑ channel (Καβάλα), 19 Φεβρουαρίου 2014 (+playlist)

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Αποδόμηση του χημικού οπλοστασίου του Άσσαντ στη Μεσόγειο!!!

Ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας (17/2/2014)

00 epam logo 390
Η Πολιτική Γραμματεία του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την επιχείρηση  με το σύστημα της υδρόλυσης που θα πραγματοποιηθεί στην Μεσόγειο. Δεδομένου ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας που επιχειρείται αποδόμηση χημικού οπλοστασίου εν πλω με το σύστημα αυτό, υπάρχουν δικαιολογημένοι φόβοι για καταστρεπτικές συνέπειες για ολόκληρη την Μεσόγειο σε περίπτωση ατυχήματος και διαρροής απόβλητων.
Το θέμα αυτό αφόρα όλους τους λαούς και τα κράτη που περιβρέχονται από την Μεσόγειο, τα οποία πρέπει να κινητοποιηθούν άμεσα για να απομακρυνθεί η διαδικασία αποδόμησης και οι κίνδυνοι που ενέχει για την Μεσόγειο.
Το Ε.Πα.Μ. καλεί όλα τα Κράτη της Μεσογείου να προσφύγουν στα αρμόδια όργανα του Ο.Η.Ε. (Συμβούλιο Ασφάλειας, UNEP κλπ) για να σταματήσει αυτή η επικίνδυνη διαδικασία πριν είναι αργά.
Το Ε.Πα.Μ. τέλος πιστεύει ότι την ευθύνη για την καταστροφή των όπλων έχουν εκείνα τα κράτη που είτε εφοδίασαν την Σύρια με τα χημικά όπλα είτε με τα χημικά υλικά που της επέτρεψαν να τα κατασκευάσει. Στο έδαφος των κρατών αυτών θα πρέπει να γίνει η καταστροφή τους και όχι στην Μεσόγειο.
Αθήνα 18 Φεβρουαρίου 2014
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ.

Κάλεσμα στην κινητοποίηση των Αγροτών

ΚΑΛΕΣΜΑ
Ζούμε σε μια κρίσιμη προεπαναστατική περίοδο όπως έχει αναφερθεί από τον Δημήτρη Καζάκη.
Σαν συνέπεια αυτής τις ιστορικής περιόδου έχουμε τις αιφνίδιες, πολλαπλές και παράλληλες, λαϊκές κινητοποιήσεις από διάφορα κομμάτια του εργαζόμενου λαού που πλήττεται.
Το οργανωτικό γραφείο σύμφωνα με τις πολιτικές επιλογές δράσης του μετώπου όπως αυτές εκφράζονται από την πολιτική γραμματεία, σας καλεί αύριο Τετάρτη στις 13:00 σε συγκέντρωση στην έξοδο της Κοραή στη στάση Μετρό Πανεπιστήμιο, με τα σήματα και τις σημαίες μας, υποδηλώνοντας, με την δυναμική μας παρουσία και με παράλληλη εντυποδιανομή της ανακοίνωσης του Ε.Πα.Μ. για τα αγροτικά, τη συστράτευση μας στον αγώνα των αγροτών ενάντια στο ξεπούλημα της πατρώας αγροτικής γης στις δάνειες δυνάμεις, τις πολυεθνικές και τους ξένους και ντόπιους ολιγάρχες.

Αθήνα 18 Φεβρουαρίου 2014
Το οργανωτικό γραφείο του Ε.Πα.Μ.

Συνάντηση Πυρήνα 19.2.2014

Αγαπητοί φίλοι και μέλη, σας καλούμε σήμερα 19.2.2014 στις 9μμ στο ART cafe για την προγραμματισμένη συνάντηση Πυρήνα.
Η Συντονιστική Ομάδα ΕΠΑΜ Αλεξανδρούπολης

ΣΟΚ : ΤΟ ΙΚΑ ΖΗΤΑ ΠΙΣΩ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΚΕΤΟΥ ΑΠΟ ΜΗΤΕΡΕΣ (+playlist)

Αναστάσιος Συριανός "Νέο Σύνταγμα" Ομίλια στην Αλεξανδρούπολη

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι όλοι μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης διαδηλώνουμε μαζί με τους αγρότες.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ!

Ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας (15/2/2014)

00 epam logo 390
Το ξεκλήρισμα της αγροτιάς δεν θα αποφευχθεί με …«εκβιασμούς», αλλά μόνον με ανατροπή!
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ!
 Εγκαίρως είχαμε προειδοποιήσει ότι το 2014 θα είναι η …χρονιά των αγροτών! Το σχέδιο της πλήρους εξαθλίωσης του λαού και της ολοκληρωτικής καταστροφής της χώρας, ώστε να μετατραπεί σε οικόπεδο και να παραδοθεί στα αρπακτικά του διεθνούς παρασιτικού κεφαλαίου, έφτασε στο σημείο που απαιτεί το ξεκλήρισμα της ελληνικής αγροτιάς.
Το πρώτο σκέλος του σχεδίου που αφορά στην εξόντωση του αγροτικού κόσμου, εδράζεται στη μετατροπή του χαρακτήρα του καλλιεργητικού δανείου, σε εμπορικό. Η απορρόφηση της ΑΤΕ από την τράπεζα Πειραιώς, μετέτρεψε τα αγροτεμάχια σε προσημειούμενα ακίνητα που μπορεί κάλλιστα να κατασχεθούν και να εκπλειστηριαστούν.
Το δεύτερο σκέλος, εδράζεται στο νέο φορολογικό καθεστώς που εκτός των άλλων δυσβάσταχτων ρυθμίσεων, καθιερώνει την αντικειμενική αξία στην αγροτική γη, προσδίδοντας στα αγροτεμάχια χαρακτήρα εμπορεύσιμου ακινήτου, που μπορεί να περάσει στην κερδοσκοπία της αγοράς ακινήτων.
Μ’ αυτόν τον …«θανατηφόρο» συνδυασμό χάνεται παντελώς η έννοια της αγροτικής γης.
Και υπ’ αυτή την έννοια, η ελληνική αγροτιά χάνει το βασικό περιουσιακό της στοιχείο!!!
Επιπρόσθετα, η ραγδαία αύξηση του κόστους παραγωγής (καύσιμα, ηλεκτρικό ρεύμα, σπόροι, λιπάσματα) δίνουν τη χαριστική βολή στη μικρομεσαία γεωργική παραγωγή προς όφελος των μεγάλων μονοπωλιακών συγκροτημάτων και των νέων τσιφλικιών που δημιουργούνται.
Κανένας αγώνας των αγροτών δεν πρόκειται να επιτύχει αν δεν ξεκαθαρίσει τους άμεσους και κυριαρχικούς στόχους του:
1. Εδώ και τώρα διαγραφή των αγροτικών χρεών, ειδικά του μικρού και μεσαίου αγρότη. Δεν μπορούν να διαγράφονται δις ευρώ από τα δάνεια των εφοπλιστών, των μεγαλοεργολάβων, των κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών και να μένουν τα δάνεια των νοικοκυριών, των μικρομεσαίων και των αγροτών θηλιά που πνίγει όλους, αλλά ειδικότερα το αγροτικό νοικοκυριό.
2. Επίσης ο αγώνας πρέπει να θέσει σε πρώτη προτεραιότητα την ειδική προστασία της καλλιεργήσιμης γης, έτσι ώστε να μην υποθηκεύεται από τις τράπεζες. Η αγροτική γη δεν είναι οικόπεδο και ο αγρότης δεν είναι επιχειρηματίας για να αντιμετωπίζεται ως τέτοιος από τις εμπορικές τράπεζες. Τα καλλιεργητικά ή αγροτικά δάνεια πρέπει να δίνονται χωρίς κανένα είδος προσημειώσεων, εμπορικών επιτοκίων και άλλων τραπεζικών επιβαρύνσεων.
Σήμερα η αμετακίνητη κόκκινη γραμμή είναι τουλάχιστον η διαγραφή των αγροτικών χρεών, τίποτα λιγότερο.
Πολλοί παραπλανούν, ότι η διαγραφή χρεών δεν γίνεται, ότι αυτό είναι "λαϊκισμός" ότι οι τράπεζες δεν αντέχουν. Λένε ψέματα. Μόνο τον τελευταίο χρόνο οι τράπεζες διέγραψαν οφειλές από τις μεγάλες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις αξίας 35 δις ευρώ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Αντίθετα τα χρέη των ελευθέρων επαγγελματιών, των αγροτών και των ατομικών επιχειρήσεων συνεχίζουν να αυξάνουν και όλα μαζί τον Δεκέμβριο του 2013 έφτασαν τα 13,9 δις ευρώ. Γιατί οι τράπεζες "αντέχουν" όταν πρόκειται να σβήσουν τα χρέη της ολιγαρχίας, αλλά αδυνατούν όταν πρόκειται για τους αγρότες, τους ελευθεροεπαγγελματίεςκαι τα νοικοκυριά;
Οφείλουμε να είμαστε καθαροί. Όποιος αποκαλεί το αίτημα της διαγραφής των χρεών των αγροτών ανεδαφικό, λαϊκίστικο, ή όπως αλλιώς, απλά δουλεύει για τους τραπεζίτες σε όποια κομματική καμαρίλα κι αν ανήκει. Η διαγραφή των χρεών αποτελεί βασικό όρο επιβίωσης του αγροτικού νοικοκυριού. Ειδικά στις μέρες μας.
Φίλοι αγρότες,
Δημιουργείστε συντονιστικά αγώνα ανά χωριό. Οργανώστε την παρέμβασή σας όχι στις εθνικές για το θεαθήναι, αλλά στις κεντρικές πόλεις με στόχο την κατάληψη των εφοριών, ή της Τραπέζης Πειραιώς που κρατά τον κύριο όγκο των αγροτικών χρεών σήμερα.
Η συνεργασία και ο συντονισμός με άλλους κλάδους εργαζομένων που βρίσκονται σε κινητοποίηση είναι ο μόνος δρόμος.
Όλοι μαζί κι όχι ο καθένας μόνος του. Πετάξτε στην άκρη όλους εκείνους που θέλουν τους αγρότες αποκομμένους από τους άλλους εργαζόμενους. Με ανούσιους …«συμβολισμούς» και επιδείξεις επαναστατικής …γυμναστικής δεν ανατρέπονται αυταρχικά καθεστώτα! Κι αυτή τη φορά δεν πρέπει να επιτρέψουμε τους γνωστούς …«διαπραγματευτάδες» να οδηγήσουν τον αγροτικό κόσμο σε μια ακόμα ήττα και εν τέλει στο οριστικό και αμετάκλητο ξεκλήρισμά του. Κανείς δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνος του. Κανένας κλάδος.
Όλοι μαζί στον αγώνα για την ανατροπή αυτού του τρισάθλιου καθεστώτος.
Αθήνα 15 Φεβρουαρίου 2014
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ.

Το κατοχικό καθεστώς απεργάζεται την πλήρη καταστροφή του δημόσιου συστήματος υγείας!



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το κατοχικό καθεστώς απεργάζεται την πλήρη
καταστροφή του δημόσιου συστήματος υγείας!

Δεν χωρεί πλέον καμιά αμφισβήτηση, ότι τα πειθήνια φασιστοειδή πολιτικά ανδρείκελα του κατοχικού καθεστώτος, οδηγούν τη χώρα στην απόλυτη ισοπέδωση και το λαό στην πλήρη εξαθλίωση.

Σ’ ένα άνευ προηγουμένου παραλήρημα αναλγησίας και κυνισμού, αποφάσισαν να κλείσουν τα πολυιατρεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και μάλιστα πριν δημοσιευθεί η σχετική απόφαση στο ΦΕΚ. Αποτέλεσμα αυτής της πρωτοφανούς επίθεσης στο δημόσιο σύστημα υγείας, είναι να τεθούν σε διαθεσιμότητα και κινητικότητα 8.000 γιατροί και εργαζόμενοι στον Οργανισμό και να μείνουν ακάλυπτοι χιλιάδες ασφαλισμένοι με εκκρεμείς υποθέσεις.

Ο στόχος του κατοχικού καθεστώτος είναι να αποδομήσει πλήρως το δημόσιο σύστημα υγείας και εν τέλει να ιδιωτικοποιήσει τις υπηρεσίες του, εξυπηρετώντας μ’ αυτό τον τρόπο τις ακραίες νεοφιλελεύθερες επιλογές των εντολέων του.

Είναι καθήκον όλων μας και πρωτίστως των εργαζομένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να μην επιτρέψουμε την ευόδωση αυτού του σχεδίου.

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΣΤΑ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΙΚΑ Σ’ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ
ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ!

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Καλωσορίζοντας την "ανάπτυξη" και τους δοσίλογους της Ελλάδας... (+playl...

Οι κυνηγοί κατά των πλειστηριασμών θα διεκδικήσουν το Δήμο Ηρακλείου

Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014 09:43

Ψηφοδέλτιο θα συγκροτήσει η Λαϊκή Στάση ΠληρωμώνΨηφοδέλτιο θα συγκροτήσει η Λαϊκή Στάση Πληρωμών
Η Λαϊκή Στάση Πληρωμών κατεβαίνει στις εκλογές για του Δήμο Ηρακλείου! Το γνωστό κίνημα που δημιουργήθηκε για να πολεμήσει τους πλειστηριασμούς ακινήτων ιδιοκτησίας ανθρώπων που δεν μπορούν να πληρώσουν τις οφειλές τους θα σγκροτήσει τώρα συνδυασμό για να κατέβει να διεκδικήσει το δήμο Ηρακλείου. Τα μέλη της τα έχουμε συναντήσει πολλές φορές έξω από το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου να έχουν στήσει αντιμνημονιακά πανό και να μάχονται για την ματαίωση των πλειστηριασμών. Το πρώτο βήμα της συγκρότητσης θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη στις 6.00 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, οπου θα πραγματοποιηθεί συνέλευση των μελών και φίλων της κίνησης.
Στη σχετική πρόσκληση που εκδόθηκε, αναφέρεται μεταξύ άλλων : "Καλούμε όλους τους πολίτες του δήμου μας,σε ανοικτή συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου την Τετάρτη 19/2/2014 στις 18:00, για την δημιουργία ενός δυναμικού κινήματος, μέσω της συγκρότησης ενός λαϊκού ψηφοδελτίου χωρίς κομματικές υπαγωγές, με στόχο την διεκδίκηση του Δήμου Ηρακλείου.
Στόχος του κινήματος αυτού θα είναι, μέσα από τις αποφάσεις των λαϊκών συνελεύσεων,η τοπική αυτοδιοίκηση να υπηρετεί την ιερή σκοπιμότητα της διατήρησης στη ζωή και στην αξιοπρέπεια τον λαό μας".


Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑΣ 13/2/2014 ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑΣ 13/2/2014
ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
--------------
Πειραιώς 46 και Επονιτών, 18510 Πειραιάς ΑΡ.ΠΡΩΤ. 30
Τηλ.: 2131352278 FAX : 2131352264
http://syllogos1.wordpress.com E-mail: syllogos1@statistics.gr
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
Σειρά ¨τυχαίων¨ και ¨αποσπασματικών¨ κινήσεων από τον πρόεδρο της
ΕΛΣΤΑΤ, κ. Γεωργίου, που όμως οδηγούν συντονισμένα στην αποδυνάμωση
τόσο σε αριθμό προσώπων που απασχολούνται, όσο και της εμπειρίας και
γνώσης που υπάρχει στην κρίσιμη για την παρακολούθηση των
δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας Δ/νση Εθνικών Λογαριασμών, δημιουργεί
υποψίες στο Σύλλογο Εργαζομένων πως ¨κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της
Δανιμαρκίας¨.
Η ανησυχία διογκώνεται ενόψει μάλιστα της επικύρωσης εντός των
προσεχών μηνών από την ΕΛΣΤΑΤ της ύπαρξης η όχι πρωτογενούς
πλεονάσματος καθώς και ο καθορισμός του ύψους του, ενώ η επιφορτισμένη
με το έργο αυτό Δ/νση δέχεται απανωτά κτυπήματα που σκοπό έχουν επί της
ουσίας την τρομοκράτηση των εργαζομένων σε αυτήν, αλλά και σε ολόκληρη
την Υπηρεσία.
Συγκεκριμένα με απόφαση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ αντικαθίσταται η
προϊσταμένη της Γεν. Διεύθυνσης Στατιστικών Ερευνών (αναπληρώτρια του
κατά την απουσία του) και παράλληλα αφού καλείται σε έγγραφη απολογία,
της επιβάλλεται ποινή περικοπής μέρους των μηνιαίων αποδοχών της για
δήθεν λειτουργικές ολιγωρίες της.
Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα αντικαθίσταται επίσης ο προϊστάμενος της
Δ/νσης Εθνικών Λογαριασμών και μετακινείται σε άλλες Δ/νσεις ένας ικανός
αριθμός έμπειρων στελεχών.
Προϊστάμενος τμήματος της Δ/νσης αυτής καλείται επίσης σε έγγραφη
απολογία και του επιβάλλεται επίσης, ποινή περικοπής μέρους των μηνιαίων
αποδοχών του.
Προϊσταμένη τμήματος της Δ/νσης αυτής μετακινείται επίσης σε άλλη Δ/νση.
Παρ’ όλη την ύπαρξη αιτήσεων μετακίνησης κάποιων από αυτούς τους
συναδέλφους, (λόγω της αφόρητης πίεσης και ακατανόητων συμπεριφορών
όπως περικοπή μισθών για ολιγόλεπτες πρωινές καθυστερήσεις ενώ
εργάζονται ατέλειωτες ώρες μετά τη λήξη του ωραρίου τους), εντύπωση
προκαλεί η συνολική αποδοχή των αιτήσεων αυτών και η άμεση
πραγματοποίηση των μετακινήσεων τους όταν καθώς προ είπαμε η Δ/νση αυτή
έχει να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο έργο μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο.
Φαντάζει, αν μη τι άλλο, περίεργο ο κ. Γεωργίου να αποδυναμώνει τη Δ/νση
σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο…
Ποιος μετακινούμενος υπάλληλος στη Δ/νση θα έχει την τόλμη και την
εμπειρία να εκφέρει αντιρρήσεις και ενδεχομένως να διαφοροποιηθεί στις
επιταγές και κατευθύνσεις του έχοντος την εύνοια του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ,
εμπειρογνώμονα της EUROSTAT σε θέματα Εθνικών Λογαριασμών εν όψει
μάλιστα της ανακοίνωσης των δημοσιονομικών στοιχείων τον Απρίλιο του
2014;
Προς τι οι πρόσφατες δηλώσεις για το ίδιο θέμα του Γεν. Διευθυντή της
EUROSTAT, κ. Radermacher;
Πως η ΕΛΣΤΑΤ θα πείσει τον Ελληνικό λαό, ότι τα στοιχεία που θα
προκύψουν τον Απρίλιο, έχουν παραχθεί σε καθεστώς διαφάνειας;
Συμπερασματικά, η ολική αποδόμηση της Δ/νσης Εθνικών Λογαριασμών με
τις ¨τυχαίες¨ και ¨αποσπασματικές¨ ενέργειες του κ. Γεωργίου, καθώς και η
επικείμενη πιστοποίηση του πλεονάσματος τον ερχόμενο Απρίλιο,
δημιουργούν φόβους στους εργαζόμενους πως η ΕΛΣΤΑΤ θα αποτελέσει και
πάλι τον αρνητικό πρωταγωνιστή της επικαιρότητας τους ερχόμενους μήνες
και το εξιλαστήριο θύμα όπως πολλές φορές έχει συμβεί κατά το παρελθόν,
παρά τις προσπάθειες που έχουν καταβάλλει για το αντίθετο, οι εργαζόμενοι σε
αυτήν.
Για το Δ.Σ

Δ.ΚΑΖΑΚΗΣ: Τ.Α.Ρ., ή ο ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ (+playlist)

ΕΠΑΜ, Δ. Καζάκης, εκδήλωση στο Aιγάλεω, 10 Φεβρουαρίου 2014 (+playlist)

ΕΠΑΜ, Δ.Καζάκης στο Maximum FM, 12 Φεβρουαρίου 2014 (+playlist)

ΕΠΑΜ, Δ.Καζάκης "Στο κόκκινο" 105.5 FM, 13 Φεβρουαρίου 2014 (+playlist)

ΜΠΕΖΙΡΙΑΝΙΔΟΥ ΔΕΛΤΙΟ 12 02 2014 (+playlist)

Δ.Καζάκης: ''Να πως κατακτάς μια χώρα χωρίς πόλεμο...'' (+playlist)

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ανοιχτή ομιλία –συζήτηση με θέμα: ‘’Νέο Σύνταγμα, μετάβαση από την Ολιγαρχία στη Δημοκρατία’’ στις 17 Φεβρουαρίου ώρα 6.30 μμ στο Δημοτικό Θέατρο




Ανοιχτή ομιλία –συζήτηση με θέμα: ‘’Νέο Σύνταγμα, μετάβαση από την Ολιγαρχία στη Δημοκρατία’’ στις 17 Φεβρουαρίου ώρα 6.30 μμ στο Δημοτικό Θέατρο
Η διάσωση της χώρας μπορεί να επιτευχθεί με περισσότερη, βαθύτερη και όχι λιγότερη δημοκρατία. Απαιτεί μια νέα εξουσία με τον λαό στα κέντρα των αποφάσεων και όχι ένα διεφθαρμένο σύστημα κυβερνητικής απολυταρχίας. Απαιτεί την κατάκτηση της δημοκρατίας μέσα από την αυθεντική κατοχύρωση της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας.
  Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.Πα.Μ.) πιστεύοντας ακράδαντα στην πραγματική δημοκρατία έχει θέσει ως ένα από τα πέντε βασικά του προτάγματα τη δημιουργία  Νέου Συντάγματος, από τον ίδιο το λαό, μέσω Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης. Για το λόγο αυτό το ΕΠΑΜ Αλεξανδρούπολης διοργανώνει ανοιχτή ομιλία –συζήτηση με θέμα: ‘’Νέο Σύνταγμα, μετάβαση από την Ολιγαρχία στη Δημοκρατία’’ με κεντρικό Ομιλητή τον Αναστάσιο Συριανό, μέλος του ΕΠΑΜ, Πολιτικό Κοινωνιολόγο και Συγγραφέα του βιβλίου ‘’Το Συμβόλαιο της Υποταγής’’.
 Ο ομιλητής θα αναλύσει τα λάθη του υπάρχοντος Συντάγματος , τον τρόπο αλλαγής του, μέσω Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης  ενώ παράλληλα θα αναπτύξει προτάσεις άμεσης Δημοκρατίας με ευρεία συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση των αποφάσεων που αφορούν τον τόπο και τη χώρα. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να θέσουν ερωτήσεις μετά το πέρας της εισήγησης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο του Δήμου Αλεξανδρούπολης στις 17 Φεβρουαρίου 2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 6.30 μμ.
Η Συντονιστική Ομάδα ΕΠΑΜ Αλεξανδρούπολης