Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Τετάρτη 7.30μμ συνάντηση για οργάνωση ενάντια στο ξεπούλημα του Αιγιαλού

Αγαπητοί φίλοι και μέλη, σας προσκαλούμε στη συνάντηση που διοργανώνει η οικολογική εταιρεία Έβρου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα 23.7.2014 ώρα 7.30μμ με θέμα την οργάνωση και τη διαμαρτυρία για το ξεπούλημα των αιγιαλών σε ιδιωτικές εταιρίες. Ηπαρουσία όλων είναι σημαντική.
Η Συντονιστική Ομάδα ΕΠΑΜ Αλεξανδρούπολης

Αναστολή πυρήνα λόγω θερινών απουσιών

Αγαπητοί φίλοι και μέλη,
λόγω απουσίας αρκετών μελών, λόγω θερινών διακοπών, αναβάλλονται οι συναντήσεις πυρήνα μέχρι νεοτέρας ανακοίνωσης. Εννοείται ότι ακυρώνεται και η σημερινή συνάντηση. Θα σας ενημερώσουμε για οποιαδήποτε έκτακτη συνάντηση ή δράση.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση
Αλεξανδρούπολη Τετάρτη 23.7.2014
Η Συντονιστική Ομάδα ΕΠΑΜ Αλεξανδρούπολης

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Συνάντηση πυρήνα Αλεξανδρούπολης 16.7.2014

Αγαπητοί φίλοι και μέλη του ΕΠΑΜ Αλεξανδρούπολης σας προσκαλούμε σήμερα 16.7.2014 στην προγραμματισμένη συνάντηση πυρήνα στις 9μμ στο ART cafe

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΑΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ



Είμαστε και πάλι θεατές στο ίδιο έργο, που επαναλαμβάνεται  συνεχώς τα τελευταία χρόνια. Μετά από πολύχρονη κακοδιαχείριση από τους διορισμένους παρατρεχάμενους  των εκάστοτε κυβερνήσεων, όλες οι δημόσιες επιχειρήσεις όπως η ΕΡΤ, η Ύδρευση, η ΔΕΗ, η ΕΛΒΟ, η ΕΑΣ, η ΠΥΡΚΑΛ,  τώρα και η Ελληνική Βιομηχανία  Ζάχαρης (ΕΒΖ), χαρακτηρίζονται ως ζημιογόνες ακόμη και όταν είναι υγιείς και ή κλείνουν ή ιδιωτικοποιούνται ανεξάρτητα από τις συνέπειες στην ελληνική κοινωνία ακόμη και στην εθνική άμυνα.
Μια από τις ελάχιστες βιομηχανίες της χώρας που τροφοδοτούσε τους πολίτες με ένα βασικότατο  προϊόν διατροφής, κλείνει προκειμένου να εξυπηρετηθούν ιδιωτικά συμφέροντα μεγάλων ξένων εταιρειών με τραγικά αποτελέσματα για την τοπική κοινωνία αλλά και για το μέλλον της πατρίδας μας.
Με το κλείσιμο εργοστασίων, όχι απλά δεν επιτυγχάνεται ανάπτυξη αλλά βαθαίνει συνεχώς η ύφεση  και βαδίζουμε ολοταχώς προς την πλήρη αποδόμηση και καταστροφή, διότι:
·         Χάνονται επιπλέον θέσεις εργασίας, εργαζομένων στην ΕΒΖ αλλά και των αγροτών και όσων επαγγελματιών είχαν σχέση με την τευτλοκαλλιέργεια.
·         Επηρεάζεται η τοπική οικονομία από την ελάττωση της αγοραστικής δύναμης της τοπικής κοινωνίας
·         Θα αυξηθεί η μετανάστευση σε μια ιδιαίτερα εθνικά ευαίσθητη περιοχή
·         Αυξάνεται η εξάρτηση της οικονομίας από εισαγωγές και μάλιστα τροφίμων
·         Αυξάνονται οι ανάγκες για συνάλλαγμα και κατ’ επέκταση για δανεισμό.
·         Κυρίως μειώνεται η διατροφική αυτάρκεια της χώρας που μας κάνει πιο ευάλωτους σε εξωτερικές πιέσεις.
Η αποβιομηχάνιση της χώρας έχει αρχίσει εδώ και δεκαετίες, ενώ επιταχύνθηκε ιδιαίτερα με την είσοδό μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον στα χρόνια της κρίσης με τις πολιτικές που ακολουθούνται, οι μικρές ιδιωτικές βιοτεχνίες και βιομηχανίες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν  στις φορολογικές πιέσεις και κλείνουν ή μεταναστεύουν  σε γειτονικές χώρες ενώ οι δημόσιες παραγωγικές μονάδες της χώρας με εντολές της ΤΡΟΙΚΑ έχουν βγει στο σφυρί, αφήνοντας τη χώρα χωρίς παραγωγική δυνατότητα.
Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι προσπαθούν να μας πείσουν ότι είμαστε τεμπέληδες, άχρηστοι, κλέφτες, ότι δεν παράγουμε τίποτα, ότι δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τη χώρα μας και μας γεμίζουν ενοχές λέγοντάς μας ότι ΄΄μαζί τα φάγαμε΄΄ για να μας πουν ότι δεν έχουμε δικαίωμα να μιλάμε και να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας.
Παραλείπουν βέβαια να μας πουν ότι οι ποσοστώσεις που επιβλήθηκαν από την ΕΕ και την κοινή αγροτική πολιτική, επέβαλαν τη μείωση της παραγωγής όλων των γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένης και της παραγωγής τεύτλων. Αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών ήταν η μειωμένη παραγωγή ζάχαρης που σε συνδυασμό με την κακοδιαχείριση των διορισμένων επιτροπών συνέβαλλαν στην αποδυνάμωση μια πρώην ισχυρής βιομηχανίας.
Η ΕΒΖ είναι ένα δημόσιο αγαθό που πρέπει να μείνει στα χέρια του ελληνικού λαού. Οι εργαζόμενοι, γνωρίζοντας πως λειτουργεί το εργοστάσιο, μαζί με την τοπική κοινωνία, μπορούν και πρέπει να αναλάβουν τη διαχείριση του εργοστασίου ώστε να μη χαθούν άλλες θέσεις εργασίας αλλά και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η παραγωγή και διακίνηση της ζάχαρης.
Η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος δεν μπορεί να είναι μεμονωμένη και αποσπασματική αλλά πρέπει να ενταχθεί σε ένα πλαίσιο γενικευμένου αγώνα διεκδίκησης της χώρας μας.  Όσο η χώρα μας παραμένει κάτω από το δυσβάστακτο βάρος του αέναου χρέους, είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί τις εντολές  των τοκογλύφων δανειστών, που αποσκοπούν στην εξαφάνιση της Ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.
Μοναδική λύση είναι η απαλλαγή μας από τους ξένους επικυρίαρχους και εγχώριους κυβερνώντες, που αντί να προστατεύουν τους πολίτες και να εξασφαλίζουν την ελευθερία της Ελλάδας, παρέδωσαν εν γνώσει τους  την ασυλία λόγω άσκησης εθνικής κυριαρχίας, αφήνοντας τη χώρα έρμαιο στα χέρια των τοκογλύφων. Συνέπεια των μνημονιακών και Ευρωπαϊκών πολιτικών  που στηρίζουν  και οι τοπικοί κυβερνητικοί βουλευτές, είναι και  η  αναστολή της λειτουργίας της ΕΒΖ όπως και όλων των προαναφερθέντων δημόσιων επιχειρήσεων και βιομηχανιών.
Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ) Αλεξανδρούπολης, στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων και καταδικάζει το κλείσιμο του εργοστασίου Ορεστιάδας της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης όπως και κάθε άλλου εργοστασίου της χώρας και προτείνει ως συνολική λύση ενάντια στο ξεπούλημα και τη διάλυση της χώρας μας:
o   Μη αναγνώριση και διαγραφή του δημοσίου χρέους σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, διότι μόνο έτσι θα απαλλαγούμε από τις εντολές των δανειστών.
o   Ανάκτηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας με κατάργηση όλων των μνημονίων και συμφωνιών που υπογράφτηκαν μετά το 2010
o   Παράλληλη τιμωρία για εσχάτη προδοσία όσων ψήφισαν και υπέγραψαν την παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας προς όφελος των δανειστών.
o   Επιστροφή σε εθνικό κρατικό νόμισμα που θα δώσει τη δυνατότητα δημιουργικής ανασυγκρότησης της χώρας μέσω κρατικών επενδύσεων και ανάκτησης όλων των ιδιωτικοποιημένων δημόσιων επιχειρήσεων.
o   Ένα νέο Δημοκρατικό Σύνταγμα φτιαγμένο από τον ίδιο το λαό χωρίς ασυλίες και ατιμωρησία των πολιτικών, που να μην επιτρέπει ξανά την υπερχρέωση της χώρας θα εξασφαλίσει την πραγματική δημοκρατία και ανεξαρτησία της χώρας μας.
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΥΡΗΝΑ ΕΠΑΜ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.Πα.Μ.) χαιρετίζει και δηλώνει την αλληλεγγύη του στην κινητοποίηση και το Συλλαλητήριο που οργανώνεται στο Σύνταγμα  από Συλλογικότητες, Πρωτοβουλίες και Φορείς ενάντια σε Χημικά, Σκουριές και Ακτές.
Οι λογικές και πολιτικές της συγκυβέρνησης που καθιστούν την πατρίδα μας, τόπο αφιλόξενο για το λαό της, αλλά φιλόξενο σε ξένα και ντόπια οικονομικά, καιροσκοπικά και πολιτικά συμφέροντα, δεν μπορούν παρά να μας βρίσκουν πολέμιους.
    Συνέχεια αυτών των πολιτικών είναι η συνειδητή και πλήρης υποταγή της χώρας και η διάλυση κάθε έννοιας δημόσιου, κοινωνικού αγαθού στο βωμό των ιδιωτικοποιήσεων, με άμεσα αποτελέσματα την εξαθλίωση του λαού μας και την υποβάθμιση του φυσικού μας περιβάλλοντος και πλούτου.
    Απαιτείται η άμεση κινητοποίηση του λαού για να σταματήσει τώρα η εξελισσόμενη καταστροφή και να  ανακοπούν όλοι οι επικείμενοι σχεδιασμοί που οδηγούν  στην υποβάθμιση της ζωής μας και την διάλυσης της χώρας.
   Τα μέλη και οι φίλοι του Ε.Πα.Μ. θα στηρίξουν με την παρουσία τους το Συλλαλητήριο την Παρασκευή 11 Ιούλη,  στις 20:00, στο Σύνταγμα,  όπως έκαναν ήδη και σε ανάλογες επιμέρους κινητοποιήσεις σε όλη την χώρα.

Αθήνα, 9 Ιουλίου 2014

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Συτνάντηση πυρήνα Αλεξανδρούπολης 2/7/2014

Αγαπητοί φίλοι και μέλη του ΕΠΑΜ
σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Τετάρτη 2 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η εβδομαδιαία συτνάντηση πυρήνα Αλεξανδρούπολης, ώρα 9μμ στο ARTcafe.

Η Συντονιστική Ομάδα ΕΠΑΜ Αλεξανδρούπολης

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

ΤΑΙΠΕΔ: Το μεγάλο ξεπούλημα!

ΠΥΡΗΝΑΣ ΘΗΡΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα :           ΤΑΙΠΕΔ: Το μεγάλο ξεπούλημα!

Description: Description: Description: http://content-mcdn.imerisia.gr/filesystem/images/20120614/engine/imerisia_LARGE_t_1061_43380104_type12128.jpgΣυμπολίτες/ συμπολίτισσες, 
με αφορμή την πρόσφατη δημοσίευση της μεταφοράς στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) των 10,6 στρεμμάτων στο Καμάρι Θήρας, θα προσπαθήσουμε να σας ενημερώσουμε για το τι ακριβώς είναι το ΤΑΙΠΕΔ.
Το ΤΑΙΠΕΔ ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2011 με στόχο να «αξιοποιηθεί» η ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου (το ποια είναι αυτή θα δείτε παρακάτω). Η διάρκεια του ταμείου έχει οριστεί, αρχικά, στα έξι(6) έτη. Ο ιδρυτικός του νόμος 3986/2011, περιλαμβάνει τις εξής διατάξεις:
1.                 Με τα έσοδα των ιδιωτικοποιήσεων θα πληρώνονται αποκλειστικά οι δανειστές. (άρθρο 1, παράγρ. 2)
2.                 Το Δημόσιο παραιτείται από τα έσοδα που προκύπτουν από την ιδιωτική περιουσία του και τα παραχωρεί στο ΤΑΙΠΕΔ. (άρθρο 2, παράγρ. 5)
3.                 Ότι ιδιωτικοποιείται δε μπορεί να αναμεταβιβαστεί στο Ελληνικό Δημόσιο με οποιονδήποτε τρόπο. (άρθρο 2, παράγρ. 7)
4.                 Μπορεί να γίνει αναγκαστική απαλλοτρίωση σε εμπράγματα δικαιώματα τρίτων (π.χ. ιδιωτών) αν κρίνονται αναγκαία για ένα επενδυτικό σχέδιο. Τη δαπάνη της απαλλοτρίωσης τη πληρώνει το Ελληνικό Δημόσιο και όχι ο επενδυτής (άρθρο 2, παράγρ. 8)
5.                 Αν σε κάποιο Δημόσιο ακίνητο υπάρχει ήδη μισθωτής, τότε λύνεται μονομερώς η σύμβαση, λαμβάνει τρία(3) μισθώματα και παραχωρεί το ακίνητο στο ΤΑΙΠΕΔ. (άρθρο 2, παράγρ. 9)
6.                 Κάθε μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ απαλλάσσεται από φόρους στο Δημόσιο, από εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία και γενικά από κάθε αμοιβή υπέρ οποιουδήποτε. (άρθρο 2, παράγρ. 11)
7.                 Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ υποχρεούνται να κρατάνε μυστική κάθε πληροφορία που το αφορά, ακόμα και τα πρακτικά των συνεδριάσεων τους. (άρθρο 3, παράγρ. 16)
8.                 Τρία(3) μέλη από τα επτά(7) που αποτελούν το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων, το οποίο γνωμοδοτεί για κάθε ιδιωτικοποίηση, υποδεικνύονται από τη τρόικα (άρθρο 4, παράγρ. 1)
9.                 Αν χρειαστεί μπορεί να μπορεί να τροποποιούνται εγκεκριμένα Ρυθμιστικά Σχέδια, ΓΠΣ, ΣΧΟΟΑΠ, Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου και άλλα σχέδια χρήσεων γης, εφόσον η τροποποίηση καθίσταται αναγκαία για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη και την αποτελεσματική αξιοποίηση των δημοσίων ακινήτων. (άρθρο 12, παράγρ. 5)
10.            Για την αξιοποίηση των δημοσίων ακινήτων επιτρέπεται η απευθείας παραχώρηση στον κύριο της επένδυσης της χρήσης αιγιαλού και παραλίας και του δικαιώματος εκτέλεσης, χρήσης και εκμετάλλευσης λιμενικών έργων ή επέκτασης, ήδη υφιστάμενων στην περιοχή, λιμενικών εγκαταστάσεων. (άρθρο 14, παράγρ. 1)
Η ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου που σύμφωνα με τον νόμο 3985/2011 θα μεταβιβάζονταν σταδιακά μέχρι το 2015 είναι:
Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (OTE), Εταιρία  Ύδρευσης/Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ), ΟΠΑΠ, Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς, Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ), Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Αερίου (ΔΕΣΦΑ), ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΛΑΡΚΟ, Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ), Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), Αυτοκινητόδρομος «Εγνατία Οδός», Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ), Λιμάνια 1/2, Εταιρία  Ύδρευσης Αποχέτευσης Πρωτευούσης, Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, Ακίνητα 1/2/3/4, Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ), Ελληνικοί Αυτοκινητόδρομοι 1/2/3, Περιφερειακά Αεροδρόμια 1/2,  Μεταλλευτικά Δικαιώματα 1/2, Υποθαλάσσιο κοίτασμα φυσικού αερίου «Ν. Καβάλα».
Ωστόσο, με τον νόμο 4038/2012 (γνωστό ως πολυνομοσχέδιο-Ιανουάριος 2012), στο άρθρο 7, ψηφίστηκε από την Βουλή να μεταβιβαστούν στο ΤΑΙΠΕΔ και ΟΛΑ τα υπόλοιπα ακίνητα στην χώρα, που ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο, σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου ή σε δημόσιες επιχειρήσεις που συμμετέχει το Ελληνικό Δημόσιο.
Τέλος, μετά από απαίτηση των δανειστών στο 2ο Μνημόνιο (Φεβρουάριος 2012), η τότε ελληνική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να μεταβιβάσει στο ΤΑΙΠΕΔ όλα τα παραπάνω ιδιοκτησιακά στοιχεία των Ελλήνων μέχρι το Μάρτιο του 2012. Αυτό που προσπαθούν να κάνουν από τότε είναι να χειριστούν επικοινωνιακά το ξεπούλημα.
Πριν πάτε, λοιπόν παρακάτω, προτείνουμε να ξαναδιαβάσετε από την αρχή για να διαπιστώσετε ότι

Ο,ΤΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΕΙ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ
ΟΙ «ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ» ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΑΣ
ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΑΡΕΙ ΠΟΤΕ ΠΙΣΩ !

Πάμε τώρα λίγο παρακάτω. Με τον νόμο 3986/2011 επαναφέρθηκε και το “δικαίωμα επιφανείας”. Αναφέρεται στη μεταβίβαση σε ιδιώτες, όχι της πλήρης κυριότητας ενός Δημόσιου ακινήτου, αλλά του δικαιώματος εκμετάλλευσης του. Έτσι, κάποιος «επενδυτής» μπορεί να κατέχει και να εκμεταλλεύεται ή ακόμα και να χτίζει ένα ακίνητο, δίχως να έχει αγοράσει και το αντίστοιχο έδαφος, αρκεί να το έχει ενοικιάσει από το Ελληνικό Δημόσιο πληρώνοντας το αντίστοιχο “εδαφονόμιο”. Με το Δικαίωμα Επιφανείας, «σπάει» η κυριότητα από την ιδιοκτησία. Δηλαδή, άλλος μπορεί να είναι ο ιδιοκτήτης και άλλος να ασκεί κυριότητα στο αντικείμενο της ιδιοκτησίας.
Η ενοικίαση μπορεί να έχει διάρκεια από 5 μέχρι 80 χρόνια ενώ παρέχεται και το δικαίωμα αγοράς του εδάφους. Ο «επενδυτής» με το δικαίωμα επιφανείας, σε αντίθεση με την απλή ενοικίαση, μπορεί να τροποποιήσει ή ακόμα και να κατεδαφίσει το ακίνητο. Μπορεί, επίσης, να το υποθηκεύσει ώστε να αντλήσει δάνεια από τράπεζες ή να εκχωρήσει το δικαίωμα σε τρίτους. Ο «επενδυτής» επίσης, θα αφαιρέσει τα επόμενα χρόνια από τα ακαθάριστα εισοδήματά του τα ενοίκια γιατί αυτά εκπίπτουν από το ακαθάριστο εισόδημα από ακίνητα, σύμφωνα με τον ισχύοντα Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (άρθρο 23, παράγρ. γ: «στις περιπτώσεις υπεκμίσθωσης, πολυετούς μίσθωσης μεταγραπτέας και δικαιώματος επιφάνειας ή εμφύτευσης, το μίσθωμα ή δικαίωμα που καταβάλλεται»).
Και για να φέρουμε ένα παράδειγμα:    Έστω ότι ένας «επενδυτής» ενοικιάζει από το κράτος μια περιοχή και αποκτά δικαίωμα πάνω της. Η ιδιοκτησία παραμένει στο δημόσιο ή στους πολίτες αλλά η κυριότητα περνάει στον «επενδυτή» ο οποίος μπορεί να το μετατρέψει, να το εκμεταλλευτεί ή ακόμα και να ζητήσει από τους πολίτες αντίτιμο για να το επισκέπτονται. Φανταστείτε, τώρα, ότι η περιοχή αυτή μπορεί να είναι ένας δρόμος, ένας αρχαιολογικό χώρος ή ακόμα……. και ένα ολόκληρο χωριό.
Η Ελλάδα, λοιπόν, έχει χωριστεί και μοιράζεται κομμάτι-κομμάτι μετά από απαίτηση των Ευρωπαίων «εταίρων» μας. Ανάλογες πολιτικές ξεπουλήματος και διαφθοράς εφαρμόστηκαν στο παρελθόν τόσο κατά τη διάρκεια εκποίησης της Ανατολικής Γερμανίας από την Δυτική με τον ρόλο του ΤΑΙΠΕΔ να τον έχει ο οργανισμός Treuhand ο οποίος στο τέλος άφησε στο Γερμανικό κράτος πάνω από 170 δις δολάρια χρέος, όσο και κατά τη διάρκεια μαζικών ιδιωτικοποιήσεων στην πρώην Σοβιετική Ένωση στις αρχές της δεκαετίας του 1990.
Ο μόνος δρόμος να ανατραπεί η διάλυση της Πατρίδας μας και να αποκτήσουμε οι Έλληνες συνθήκες αξιοπρέπειας και ευημερίας είναι:
Α) τιμωρία για Εσχάτη Προδοσία σύμφωνα με το άρθρο 120, παράγραφος 3 του Συντάγματος και του άρθρου 134 του Ποινικού Κώδικα όλων εκείνων που ευθύνονται για τη σημερινή χρεοκοπία και που υποθήκευσαν το μέλλον ετούτης της χώρας υπογράφοντας τις Δανειακές Συμβάσεις και τα Μνημόνια,
Β) διακοπή της συνέχειας του κράτους μέσω ενός νέου Δημοκρατικού Συντάγματος που θα προκύψει μετά από Συντακτική Εθνοσυνέλευση και που δεν θα περιέχει καμία ασυλία για πολιτικούς,
Γ) μονομερή διαγραφή του συνόλου του Δημόσιου Χρέους μέσω των συνθηκών του Διεθνούς Δικαίου και
Δ) ανάκτηση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας με πρώτο βήμα την επιστροφή σε Εθνικό Κρατικό Νόμισμα, εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδας και όλου του υπάρχοντος χρεωκοπημένου τραπεζικού συστήματος.
Αυτόν τον δρόμο, το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο τον έχει επεξεργαστεί και καταθέσει λεπτομερώς. Όλες οι άλλες λύσεις που έχουν κατατεθεί, από  πολιτικά κόμματα εντός και εκτός του κοινοβουλίου, ακόμα και αν έχουν τις καλύτερες των προθέσεων, είναι, δυστυχώς, καταδικασμένες να επιμηκύνουν την χρεοκοπία που βιώνουμε όλοι σήμερα.
Αυτός ο δρόμος, όμως, για την ΛΕΥΤΕΡΙΑ της Πατρίδας είναι ακόμα μακρύς. Προέχει η ΕΝΟΤΗΤΑ του λαού μας πέρα και έξω από κομματικά μαντριά και ιδεολογικές καταβολές. Το ξεπούλημα της γης μας, πρέπει να μας βρει ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ!

Θήρα, 29/06/2014
Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ) Θήρας

M Κατσαραγάκης:Λαϊκή Συνέλευση Καρτερού 29/06/2014